Over ons

Team

Op dit moment werken wij vanuit 2 locaties, De Lier en Steenbergen, met een totaal zo’n 35 collega’s. Op onze locatie in Steenbergen worden de nieuwe polyester carrosserieën gerealiseerd. Op locatie De Lier wordt de nieuwbouw vervolgens geheel afgewerkt, gespoten in eigen spuiterij en gereed gemaakt voor aflevering aan de klant. Tevens worden hier de reparaties uitgevoerd en vindt u hier ons hoofdkantoor voor de verkoop en administratie.

Locatie De Lier

Locatie Steenbergen

Geschiedenis

De geschiedenis van Van Beurden carrosserieën laat zich omschrijven met een aantal sleutelwoorden: kwaliteit, betrokkenheid en continu op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en technieken. Deze eigenschappen vormen de ruggengraat voor een bedrijf dat inmiddels al meer dan negentig jaar actief is in de carrosseriebouw.

1929-1945
L
1929-1945

Het begin

Na een opleiding bij vader en oom begon Piet van Beurden in 1929 zelf een wagenmakerij in De Lier. De werkzaamheden bestonden destijds uit het maken en repareren van paardenwagens en kruiwagens voor boeren en tuinders uit de omgeving en het herstellen van koetsen.

1945-1970
L
1945-1970

De wederopbouw

Na de tweede wereldoorlog werden veel legervoertuigen omgebouwd voor (inter)nationaal transport van groente- en fruitproducten van het Westlandse tuinbouwgebied. Ook werden platte laadbakken gebouwd op wagens van tuinders die zelf hun producten naar de veiling vervoerden. In deze tijd van de wederopbouw kwam Quirien van Beurden op jonge leeftijd in de zaak meewerken. Quirien is ruim 60 jaar werkzaam geweest bij het bedrijf en is in die periode altijd bezig geweest met ontwikkelen en toepassen van innovaties binnen de carrosseriebouw. Met als belangrijkste innovatie de omschakeling naar toepassing van geïsoleerde polyester sandwichpanelen en de productie daarvan in eigen beheer. In de jaren 50 en 60 werden carrosserieën namelijk gebouwd van spanten en togen met aluminium beplating. Deze werden aan de binnenzijde geïsoleerd en afgetimmerd. Tevens werden cabines gebouwd in hout- of staalbouw, geheel naar eigen ontwerp.

1957
L
1957

Bouw werkplaats Lierweg 101

Door groei van het bedrijf werd de wagenmakerij aan de hoofdstraat te klein en verhuisde het bedrijf naar de Lierweg.

1965
L
1965

Uitbreiding met werkplaats Lierweg 87

Met de uitbreiding van het bedrijf naar Lierweg 87 werd de huidige werkplaats aan Lierweg 101 omgebouwd tot spuiterij.

1970-1990
L
1970-1990

ONTWIKKELING VAN GEÏSOLEERDE CARROSSERIEËN

Begin jaren 70 werden de eerste polyester sandwichpanelen ontwikkeld en toegepast voor geïsoleerde carrosserieën. Deze waren geschikt voor vervoer van bederfelijke waren zoals groente en fruit, vlees en vis maar ook voor bloemen en planten. De ontwikkeling van de geïsoleerde carrosserieën binnen ons bedrijf loopt door tot op de dag van vandaag. Alle componenten worden in eigen beheer gemaakt en wij kunnen zeer flexibel inspelen op de wensen van de klanten. Het spuit- en reclamewerk is sinds de 50-er jaren met de ontwikkeling meegegroeid en draagt bij aan een zeer compleet product.

In de jaren 80 zijn Qrien zijn zoons, Peter en Marcel, in de zaak komen werken. Om het vervolgens in 2005 samen het bedrijf over te nemen van Qrien. Peter is verantwoordelijk voor de locatie Steenbergen en Marcel voor de locatie in De Lier. Samen met het team zorgen zij ervoor dat er een perfect product afgeleverd wordt aan de klant.

1982
L
1982

Uitbreiding met werkplaats Lierweg 79

Voor de productie van polyester sandwichpanelen volgens een nieuw productieproces.

1990
L
1990

EEN NIEUW PAND IN STEENBERGEN

Met de verhuizing van de nieuwbouw activiteiten van de casco carrosserieën naar een nieuw pand in Steenbergen in 1989, werd weer een stap gezet in de ontwikkeling van het bedrijf. Door altijd de focus te behouden op klant en kwaliteit is van Beurden carrosserieën vandaag de dag een vooruitstrevend bedrijf dat met moderne technieken, kennis en ervaring volledig is uitgerust voor de toekomst!

2013
L
2013

Nieuwbouw spuiterij

In 2013 werd het bestaande pand aan Lierweg 101 gesloopt en is er een geheel nieuw pand voor in de plaats gekomen. Deze locatie is ingericht als bedrijfswagenspuiterij met drie hoogwaardige spuitcabines voor het spuiten van trucks en trailers.

Heden
L
Heden

Focus op klant en kwaliteit

Door altijd de focus te behouden op klant en kwaliteit is Van Beurden carrosserieën ook in het heden een vooruitstrevend bedrijf dat met moderne technieken, kennis en ervaring volledig is uitgerust voor de toekomst!