Onze diensten

Carrosseriebouw

Wij zijn hoofdzakelijk gespecialiseerd in de bouw van geïsoleerde polyester vrachtwagencarrosserieën. Maatwerk is hierbij onze kracht: elke maat binnen de wettelijke normen behoort tot de mogelijkheden. De geïsoleerde sandwich panelen worden geheel in eigen productie vervaardigd waardoor vele opties kunnen worden ingebouwd of verzonken in het de panelen. De voertuigen worden naar wens voorzien van koel- of verwarmingsinstallaties voor klimaat beheersing, laadklep voor laden/lossen, pneumatisch rollerbaansysteem in de vloer tbv luchtvracht transport of elektronische systemen zoals camera’s, laadbak beveiliging, en automatische zijdeur  bediening.

Casco-opbouw

Het casco wordt opgebouwd met naadloze sandwichpanelen uit eigen productie. Aangezien ieder paneel apart wordt samengesteld kan er rekening gehouden worden met de inbouwopties: leidingen voor koel- en verwarmingsinstallaties worden zoveel mogelijk weggewerkt, wat naast een verzorgd uiterlijk ook de storingsgevoeligheid van de aangesloten apparatuur minimaliseert. Daarnaast worden plaatselijk verstevigingen in het paneel verwerkt voor bijvoorbeeld een zijdeur, dubbele laadvloer of lading vastzetrail.

In het productieproces wordt veel aandacht besteed aan de afdichting van de panelen om vocht indringing te voorkomen en zodoende de isolatiewaarde te behouden. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en het toepassen van degelijke constructie zijn onze carrosserieën geschikt voor een lange levensduur.

Hang- en sluitwerk

Om de carrosserieen geschikt te maken voor heavy-duty gebruik wordt ons achterportaal standaard opgebouwd uit profielen van 4mm dik RVS. Scharnieren en sluitingen van RVS en de deuren worden voorzien van 3-lips afsluitrubber. In de deurenconfiguratie is ook diverse variatie mogelijk: opbouw of verzonken sluitingen, deuren van verschillende breedte en/of dubbel scharnierend.

Klimaatbeheersing

Zeer belangrijk bij geconditioneerd vervoer is de klimaatbeheersing. Ook hierin is maatwerk bij ons eerder regel dan uitzondering en maken wij gebruik van hoge kwaliteit isolatie materiaal om zodoende het aantal draaiuren van de koel- of verwarmingsinstallatie zo beperkt mogelijk te houden. Tevens is het mogelijk om te werken met meerdere klimaatzones in de laadruimte door middel van (verplaatsbare) tussenwanden.

Lading vastzetsystemen

Borging van de lading is ook een belangrijk aspect van het wegtransport. Om dit snel en zorgvuldig te kunnen, zijn er diverse opties zoals lading vastzetrail in vloer en dak of op / in de zijwanden.

Luchtvracht

Wij hebben jarenlang ervaring met het inbouwen van pneumatische rollenbanensystemen voor het vervoer van luchtvracht.

Verlichting en elektronica

Voor de verlichting maken wij hoofdzakelijk gebruik van LED verlichting. Ook hierin zijn vele variaties mogelijk, veelal in overleg met de klant. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden op het gebied van voertuigelektronica, van achteruitrijcamera’s en beveiligingssystemen tot pneumatisch bedienbare (zij)deuren en venttrappen.

Spuit en reclame werk

Wij beschikken in De Lier over een eigen spuiterij waar de carrosserieën, onderdelen en eventueel cabines naar klant wens worden gespoten. Het aanbrengen van reclame gebeurd in eigen beheer of in samenwerking met gespecialiseerde partners uit de reclame branche.

Schade herstel

Mede door specialistische kennis en jaren lange ervaring zijn wij in staat om de meest uiteenlopende schades aan opbouw en/of componenten vakkundig in oorspronkelijke staat te herstellen.

Reparatie & onderhoud

Reparaties worden uitgevoerd door ervaren carrosseriebouwers en ook voor service en onderhoud aan verwarmingssystemen en laadkleppen kunt u terecht bij onze specialisten. Laadkleppen worden LPK gekeurd door onze eigen keurmeesters. Voor periodiek onderhoud en verplichte veiligheidskeuringen kunt u desgewenst worden benaderd voor een afspraak.